FOREDRAG & WORKSHOP

I over 10 år har Hans Gerhard Meier holdt foredrag og workshops i mange ulike fora. Med sin lange erfaring fra undervisning ved blant annet AHO og Westerdals kan han lett tilpasse både innhold og form for et hvert publikum og anledning. Alt fra en vanlig skoletime, en innledning eller samtale, til Pecha Kucha-format (6minutter og 40 sekunder).

Hans Gerhard bruker hyppig visuelle virkemidler med en miks av personlige historier i sin fremstilling. I kombinasjon med eget arbeid og inspirasjon fra kollegaer, studenter og kunder veves erfaringer sammen i et humoristisk og inspirerende univers.

Under kan du se eksempler på slides fra foredrag:

FOREDRAG

Når surr og tull blir gull…

Å la seg distrahere er en egenskap man bør verdsette. Tilsynelatende formålsløs lek er en viktig del av den kreative prosessen. Uten denne tar man for lett på oppgaven, mener Hans Gerhard. Men hvordan omdanne tullet til gull?

Profesjonell amatør

Må du kunne alt for å begynne? NEI! Du lærer underveis. Feilene du gjør vil gi deg masse ny kunnskap og når du står skikkelig fast så er det alltid noen som kan hjelpe deg videre. Det viktigste er å komme igang!

World Wide Money

I over 20 år har Hans Gerhard levd et digitalt liv. De siste årene har digital distribusjon fascinert mer og mer. Han alene gir ut bøker, åpner t-skjorte butikk, selger bilder, deler ikoner, distribuerer fonter (nedlastet over 3 millioner ganger) og tilbyr produkter uten lager.

Et lite utvalg

OPPDRAGSGIVERE

“Hans Gerhard har sprudlende energi og brennende engasjement for kreativitet og skaperglede. Hans prosjekter er alltid inspirerende, artige og overraskende. Hans Gerhard er en svært dyktig foreleser som evner å inspirere og engasjere tilhørerne.”

Jon HaavieNorsk Teknisk Museum

“I et av våre innovasjonsprosjekter benyttet vi oss av Smogdog som inspirator. Det var spennende og inspirerende å få et innblikk i Hans Gerhard kompetanse rundt det å åpne opp og være kreativ.”

Elisabeth A. SmelrorDen lille Nøttefabrikken

“Hans Gerhard holdt et forfriskende foredrag på vår inspirasjonsdag om verksted i bibliotek. Hans holdninger til kreativitet og skaperglede inspirerte til å ta leken på alvor og slippe seg løs.”

Hallvard HeimdalVerkstedgruppa på Deichman

WORKSHOP

Å prøve seg på noe nytt er bra fordi du må tenke nytt, annerledes, samarbeide og oppdage nye kvaliteter både hos deg selv og de rundt deg. Workshops kan være så mye, men det må være noe som gir varig påfyll.

Rube Goldberg Machine
Lag en kjedereaksjon. Dette er gøy å planlegge og å bygge, og ikke minst nervepirrende å sette i gang.

Fant en font
Sammen lager vi en font som du kan brukes på PC’en. Et fullt alfabet som kan piffe opp neste nyhetsbrev.

15 frames of fame
En skikkelig nostalgitrip. Lag animasjonsfilm med det filmstudio som du har i lomma, mobilen.

SKETCHNOTES

Eller oversatt til norsk: Skissenotater. Jeg setter stor pris på inspirerende og innholdsrike foredrag. De siste årene har jeg dokumentert de fleste foredrag jeg hører med en skisseteknikk som kalles skissenotater, jeg tegner fremfor å notere det som blir sagt. Det fine med denne måten å tilegne seg ny kunnskap på er at jeg sparer skissenotatene og har lettere for å se tilbake på disse og huske hva som ble sagt. Her kan du se en samling av disse illustrerte foredragene:

Dette er noen eksempler
på skissenotater