WORKSHOP

Opplev en aktivitet som setter samarbeid og kreativitet i fokus.
Målet med workshoppen er prosessen, leken og eksperimenteringen,
men alle ender med et håndfast resultat.

Med over 10 års undervisningsefaring har Hans Gerhard jobbet med ulike grupper og mange fagfelt. En viktig ingrediens i HG's kunnskapsdeling er humor og entusiasme, lekenhet er det aller viktigste når man møtes for en forholdsvis kort og intens oppgave i workshop-sammenheng. Prosessen settes i høysetet, men når vi er ferdig så skal vi kunne tat to skritt tilbake smile og nikke, og si "Se hva vi har laget!"
Workshopene kan skreddersys etter behov og varigheten kan justeres. Ta kontakt for å se hvilke muligheter vi har.

"Mycket snack och lite verkstad"
byttes ut med
"Lite snack och mycket verkstad"

Workshop01:

Rube Goldberg Machine

Bygg en maskin som kun har et formål å sette igang en kjedereaksjon. Hvor den ender og hvordan den starter bestemmer du. Dette er et prosjekt som vil gi mye bra samarbeid og ikke minst en nervepirrende opplevelse når det hele skal testes. Hans Gerhard har laget store og små slike "maskiner", de kan ta en time eller 2 dager. Det ligger mye bra kreativitet i denne workshopen og leken er viktig for et ambisiøst resultat,

Læringsutbytte:

Å lage en rube Goldberg Machine krever samarbeid og en vilje til å teste og finne løsninger som ikke er helt oppe i dagen. Ingen kan stå og se på, da blir “maskinen” ikke ferdige.


 

[icon name=”male” class=”” unprefixed_class=””][icon name=”female” class=”” unprefixed_class=””] Passer for små og store grupper. Utmerket samarbeidsoppgave med muligheter for konkurranse element.
[icon name=”clock-o” class=”” unprefixed_class=””] Tid: 1 time eller mer.

Deichmanansatte lager Rube Goldberg Machine på Furuset bibliotek

“Hans Gerhard holdt et forfriskende foredrag og påfølgende workshop hvor deltakerne lagde maskiner av altmulig rart ble gjenstand for mye action, rot og latter. Seriøst moro! En erfaring verdt å ta med seg.”

Hallvard HeimdalVerkstedgruppa på Deichman

Workshop02:

Fant en Font

Hvordan ser en bokstav ut, finnes det noe man ikke kan gjøre om til et alfabet? Fra vi begynner skolen har vi et aktivt forhold til bokstaver og hvordan de ser ut, men hva skjer hvis man må bygge disse formene fra grunnen av med ting man finner eller får utdelt. Hans Gerhard har laget fonter i snart 20 år og håper hans entusiasme for typografi vil smitte over på workshopdeltakerne.

Læringsutbytte:

Å lage en font på en time er utfordrende, men med et lekent sinn og godt samarbeid vil man oppleve å komme i mål. Et komplett alfabet er et tydelig mål og gir en tilfredsstillelse for hele gruppen. Ikke minst får man et lite innblikk i bokstavers oppbygning og egenskaper.


 

[icon name=”male” class=”” unprefixed_class=””][icon name=”female” class=”” unprefixed_class=””] Passer for mindre grupper. Fokus på samarbeid og kreativitet.
[icon name=”clock-o” class=”” unprefixed_class=””] Tid: 1 time eller mer.

Politiets IKT avdeling lager font av ledninger…

Workshop03:

15 Frames of Fame

Så ble det aldri noe av Hollywood-drømmen, men ikke la det stoppe deg. I lomma har du et filmstudio som kan være et meget effektivt og morsomt verktøy for filmskaper'n i oss alle. Med noen enkle øvelser og smarte triks skal dere lage en kortkortfilm. Vi legger den ikke ut på Youtube, men kanskje den neste filmen du lager blir å finne der.

Læringsutbytte:

Vi bærer på en kruttønne av muligheter i dagens mobiltelefon. Innhold som fenger mest og øker i omfang er film/animasjon. Få en smakebit av hvilke teknikker og apper du kan benytte deg av for å gjøre budskapet ditt mer underholdende og informativt.

Deltagerne må ta med sin egen mobil, hver gruppe trenger bare en fulladet iPhone/Android.


 

[icon name=”male” class=”” unprefixed_class=””][icon name=”female” class=”” unprefixed_class=””] Passer for små og store grupper.
[icon name=”clock-o” class=”” unprefixed_class=””] Tid: 3 time eller mer.

Ungdomsskoleelever lager Instagramfilm for Norsk Kreftforening

Font Workshop

Her er noen flere bilder fra Møystad Gård med Turnéorganisasjonen for Hedmark.
Etter foredrag var det Font Workshop.
Denne gjengen laget en fantastisk fin skrifttype av planter og blomster.